Att hantera ”D.F.T” –Det Förändrade Tillståndet  

Är det möjligen att du själv eller andra människor negativt kan påverka din prestation med tankar, ord och attityderMed största sannolikhet är svaret – ja. Hänger din idrottsprestation ihop med hur du är som person och vilka mentala verktyg du har för att hantera en pressad situation? 

 

Att, när det väl gäller, behöva göra matchens räddning, serva hem matchbollen eller slå den avgörande putten inför en stor publik gör, oavsett idrottsform, den mest inövade prestationen en aningen mer utmanande.

Det finns ett antal olika metoder att bearbeta och framför allt förstå källan till ens nervositet, kroppens reaktioner och hur man bäst gör för att nå ett positivt mentalt tillstånd för att uppnå optimal prestation. På Målvaktsverkstan arbetar vi med utvalda specifika delar i hur man med rätt positiva tankar ökar alla chanser att nå ett framgångsrikt resultat.

Unikt samarbete, Målvaktsverkstan – Andy Swärd / BoostCamp

En spännande resa i tankens värld, varvat med lättsam teori, praktiska övningar samt en och annan överraskande ”aha- upplevelse” där vi arbetar med att förstå varandras egenskaper och hur man med ett positivt tänkande ökar alla chanser att nå en framgångsrik ”prestation”. Med erfarenhet att utveckla och hjälpa människor att nå sina mål genom tankens kraft för Andy över dessa erfarenheter i praktiken inom såväl idrotts- som företagsvärlden. 

Ett möte om att våga tro på och utveckla sig själv, hur man får med sig energin i ett visionärt mål genom nyckelord, kunskap och rutiner för att nå långsiktiga resultat. Ett inspirationsseminarium som sätter ingång nya tankar och förhoppningsvis ger dig ny kraft att nå dina utsatta mål.

BoostCamp-konceptet i sin helhet ger dig ett unikt och individanpassat koncept efter behov, nivå och mål. På Målvaktssverstan hjälper vi dig att skapa början på din ”personliga verktygslåda”, vi vill generera ett intresse i att utveckla ett naturligt kunnande i hur du som målvakt, oavsett ålder, optimalt kan förvalta dina idrottsliga förutsättningar i din strävan mot utsatta mål och helst – bortom dem.

Om Andy Swärd

Med drygt 28 års erfarenhet i näringslivet, däribland som ledare i en rad internationella koncerner, är Andy väl bekant med att motivation och kunskapen i hur tanken påverkar vår kropp inverkar i vår dagliga prestation, speciellt i pressade situationer. Som elitidrottare grundades hans hunger att vilja prestera under press. Viljan att förstå och förädla sina grundegenskaper utvecklar oss som individer och förbättrar samtidigt relationerna till vår omgivning. Som Coach är Andy verksam inom både företagsvärlden och på idrottsarenan. 

Andy är personlig Coach åt ett stort antal ishockeyproffs i elitserien, KHL samt NHL. Ett bevis på mångsidigheten i hans coaching och internationellt märkbart är kanske ett av hans mest utmanande uppdrag, ett lyckat samarbete med det Saudiska hopplandslaget som överraskade världen och tog lag – brons under OS i London. Enligt dem själva till stor del tack vare Andys engagemang.

Som professionell ICF Coach, Certifierad GP, flitigt anlitad föreläsare och motivator har Andy förmånen att kombinera sina erfarenheter, såväl framgångar och motgångar, från sin globala uppväxt, näringslivet med sitt idrottsliga liv.
Han  har förmågan att på ett fängslande, humoristiskt och stundtals ifrågasättande sätt relatera till verkliga utmaningar och med detta lättare få individen att anamma en förädlande process.

För tredje året i rad ser vi på Målvaktsverkstan fram emot att få såväl unga hjältar som mer rutinerade ”rävar” att reflektera över sina naturliga reaktioner i vardagliga situationer och framför allt de situationer där vi når det så kallade ”förändrade tillståndet”. Målet är att våra målvakter med nyvunnen insikt, nyckelord, framgångsrika metoder och nyttiga rutiner skall ges möjligheten att utveckla ett sökande i hur man på bästa sätt förvaltar sin karriär, sin idrottsprestation eller sitt liv.